Stamtavle

Hvorfor en hund med stamtavle?


En hvalp med de rigtige egenskaber og købelovens garanti

Når man køber en hvalp, som er født i Danmark og er registreret i Dansk Kennel Klub, får man en hvalp som er født og opvokset under gode vilkår. Hvalpen er blevet passet af sin mor, indtil den er klar til at klare sig selv.
Opdrætteren har sørget for, at hvalpen er blevet rigtig socialiseret og har fået den rigtige kost.
Når du køber en DKK registreret hvalp, er den IDmærket (chipset), og der medfølger en stamtavle fra Dansk Kennel Klub. Stambogen er garanti for, at det er netop den hvalp.
Når man køber en raceren hvalp, får man en hvalp, som er specielt designet til de behov, man har valgt, at hunde af netop denne race skal have. Nu om dage kan man søge oplysninger overalt omkring racernes specielle kendetegn, temperament, karakter og udseende. Man kan få en hund, som har de specielle egenskaber, som man sætter pris på og som passer perfekt til en selv og familiens behov og formåen.
Køber man en raceren hund af en bestemt race, køber man en hund, som er designet lige netop til de ønsker og krav, man har.

Dansk kennel klub - Tryghed og Grananti

Begrebet designer hund har floreret og hundene er blevet populære. Der kan dog være stor forskel på sundhed og kvalitet, da der heller ikke forkommer nogle krav for dem som laver designerhund. 

Det kan være risikabelt som privat, at købe hund i udlandet. Risikoen for fusk med papirerne, og en eventuel usund hund, meget kan gå desværre gå galt. Det 'sikre' valg er at gå med en DKK opdrætter. 

Som kommende hundejer, anbefaler vi at undersøge de forskellige opdrættere, og eventuelt opsøge dem på DKK eller KSS udstillinger, da de fleste DKK opdrættere er på disse udstillinger. 

unsplash